Súria ha donat llum verd a l’acord sobre les contribucions especials per a la primera fase del projecte d’urbanització del tram inferior del carrer Sant Sebastià, que preveu la urbanització del darrer tram del carrer Sant Sebastià i la connexió per a vianants entre aquest carrer i el carrer Àngel Guimerà. Amb el desenvolupament d’aquest projecte d’urbanització, que tindrà un total de quatre fases, es completaran les actuacions que es van iniciar l’any 2008 al barri de Sant Jaume amb el Pla de Barris.

El principal objectiu del projecte és l’eixamplament del carrer Sant Sebastià en aquest tram i la millora del radi de gir. A més, es renovaran les xarxes de serveis bàsics, telecomunicacions i clavegueram. També és recuperarà l’antiga connexió per a vianants entre el carrer Sant Jaume i el carrer Sant Sebastià, amb noves escales i la creació d’una petita plaça a la cota més alta. El pressupost d’aquesta primera fase serà de 264.749,60 euros, IVA inclòs, que seran aportats per l’Ajuntament (75,96%), la Diputació de Barcelona (21,70%) i les contribucions especials (2,33%).

D’acord amb les previsions actuals, les obres començarien en el darrer trimestre d’enguany. El passat mes de març, l’Ajuntament va promoure una consulta pública sobre les contribucions especials entre les entitats i persones afectades. Posteriorment, el passat 20 de maig va tenir lloc una reunió informativa sobre el mateix tema al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb la participació del regidor d’Urbanisme, Miquel Àngel Montañá, i tècnics de les àrees municipals d’Urbanisme i d’Intervenció. El projecte d’urbanització va ser elaborat per la Diputació de Barcelona, a instàncies de l’Ajuntament. En total, el pressupost de les quatre fases previstes és de 625.088,74 euros, IVA inclòs.