Una guia elaborada per la Fundació Alícia amb l’assessorament de l’Hospital Clínic i la col·laboració d’IPSEN Pharma, proporciona recomanacions dietètiques amb base científica i idees culinàries als malalts de càncer de pròstata perquè puguin mantenir una alimentació adequada durant el tractament de la malaltia i reduir els possibles efectes secundaris.

Porta per títol Recomanacions dietètiques-culinàries durant el tractament del càncer de pròstata, i ha comptat amb la complicitat de professionals de l’Hospital Clínic de Barcelona, que expliquen que durant la malaltia «poden aparèixer alteracions digestives com nàusees, vòmits o diarrea, malestar intestinal o pèrdua de pes». A més, «quan es reben tractaments hormonals, es pot desencadenar un desequilibri metabòlic que pot comportar augment de pes, alteració dels lípids, hipertensió o osteoporosis entre d’altres».

En aquesta línia, la guia, que ja es pot consultar en format digital, planteja recomanacions i pautes dietètiques a seguir per mantenir un bon estrat nutricional i físic durant tot el procés, com també idees de preparacions i receptes per al dia a dia.

Aquest és el setè volum de la col·lecció Menjar durant el tractament del càncer promoguda per la Fundació Catalunya La Pedrera.