Cinc veïns de Fonollosa van rebre el reconeixement del seu municipi i dels seus conciutadans en el marc dels segons Guardons Pobles de Fonollosa, dels que se’n va fer l’acte de lliurament en un acte celebrat al pati de l’escola i que va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones. 

L’acte va ser conduït per l’actor fonollosenc Joan Vall, va comptar amb l’actuació musical de Trio Verdum i es va poder visitar l’exposició de «Cadires acollidores», realitzada per l’alumnat del cicle mitjà de l’escola. 

El guardó d’honor va ser per a dues persones molt vinculades, precisament, a l’escola: Agustí Lleyda i Imma Cortina, mestres del centre educatiu de Fonollosa durant 39 i 33 anys, respectivament, i que hi han deixat una profunda empremta. 

El guardó de Cultura i Associacionisme va ser per a Maria Navarrete, educadora socioemocional i activista cultural, veïna de Canet de Fals i fortament vinculada a les entitats del poble. 

El guardó destinat a l’esport va anar a parar a mans de Carles Calavera, veí de Fals que va guanyar tres medalles en l’Special Olympics d’Abu Dhabi 2019, en la competició de gimnàstica artística internacional.  

Finalment, també es va reconèixer el mèrit acadèmic de l’enginyer de Fonollosa Ramon Miquel.

L’acte va ser especialment emotiu perquè després d’un any i escaig de no poder celebrar esdeveniments presencials a conseqüència de la pandèmia, va permetre el retrobament de veïns i veïnes del municipi i el retorn a una certa normalitat. 

Es tracta d’un certamen i una jornada que té com a objectiu reconèixer a totes aquelles persones que han contribuït de manera notable i continuada a la millora en la promoció, divulgació o dinamització dels pobles del municipi. 

Segons paraules de l’alcalde, Eloi Hernández, «els guardons no són un premi, és un homenatge i un reconeixement a les persones, col·lectius i entitats del municipi o vinculats a ell que treballeu i feu créixer els pobles i la seva gent».