L’Agència Comarcal de l’Energia del Bages ha finalitzat la redacció dels dotze projectes per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a equipaments públics del territori. El Consell Comarcal del Bages planteja la instal·lació d’un total de 815 plaques solars per fomentar l’autoconsum amb una potència de 264KWn que facilitarien la producció de més de 400.000 KWh.

Aquesta xifra equivaldria al consum de 115 llars domèstiques i l’estalvi i aportaria prop del 40% de l’energia consumida en aquests equipaments amb energia neta i de proximitat. Es calcula que l’estalvi econòmic aconseguit superaria el milió d’euros al final dels 25 anys de la vida útil de les plaques solars fotovoltaiques. El conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata Lluch, apunta també «la importància d’aconseguir un estalvi d’emissions de CO2, que arribarien a les 130 tones anuals».

Dotze equipaments públics

Els dotze projectes tècnics fan referència als equipaments de la residència d’avis i àvies de Navàs, les piscines municipals de Sant Fruitós de Bages, la Biblioteca Marc de Cardona, les seus dels ajuntaments de Fonollosa, Castellgalí, Castellnou de Bages i Sant Mateu de Bages, la llar d’infants l’Estel d’Avinyó, la Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet, l’escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra, el Pavelló Municipal d’Esports de Santa Maria d’Oló i la zona esportiva de Súria.

Els projectes permeten als ajuntaments disposar de tota la informació tècnica necessària per executar les obres d’instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques. L’Agència Comarcal de l’Energia ja treballa en una nova convocatòria que preveu un total de divuit nous projectes executius per a la instal·lació de plaques solars al territori. L’objectiu és impulsar el desenvolupament de les energies renovables, avançar en la transició energètica i contribuir a l’assoliment dels objectius fixats a l’Agenda 2030 i al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia.