El Cobert de la Màquina de Batre va acollir aquest dimarts el primer acte de la programació de la Festa Major Infantil de Sant Fruitós de Bages, el Batibull, amb un espectacle, que va anar a càrrec de Pep Callau i els Pepsicolen, el Professor Karoli i Malabarte, i que va omplir el recinte d’infants i familiars, seguint les mesures sanitàries vigents.

La festa major infantil té enguany el format d’espectacles temàtics i després del circ aquest dimarts serà el torn de la música amb «Disco per xics», amb la Cia. Fadunito, i dijous hi haurà «Teatre arrossegat», amb la Cia. Teatre Nu.

La festa major per a tots el públics començarà aquest dijous amb un concert de rumba. Els actes se centralitzaran al Cobert de la Màquina de Batre, però enguany hi haurà un segon escenari simultani a la pista de l’escola Monsenyor Gibert on es faran els concerts joves. Una de les novetats d’enguany son els concerts de tarda-vespre, que s’han programat amb artistes com la cantant surienca Beth i els manresans Natxo Tarrés and the Wireless.

Entre les activitats destacades hi ha la matinal de cultura popular, el proper diumenge, amb l’acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Sant Fruitós, amb les actuacions de l’esbart Som Riu d’Or, el ball dels Gegants de Sant Fruitós, que fa un any i mig que no actuen, i les sardanes, que també es recuperen, amb la Cobla Ciutat de Manresa.

Tots els actes tindran control d’aforament i serà necessari descarregar-se invitacions per accedir-hi, que estaran disponibles a patir d’aquest dissabte al matí.

En el marc de la festa major dissabte, a les 12 del migdia, se celebrarà la inauguració de la denominació del Pont del Paco, que traspassa el riu d’Or, entre La Sagrera i els polígons industrials. Aquest nou nom se li ha atorgat en honor a Paco García Bonilla, històric regidor d’obres que va ser l’impulsor del pont que va permetre connectar el barri de La Sagrera amb el polígon Casanova i Riu d’Or.