Els grups de l'oposició de Sant Joan de Vilatorrada han tirat endavant una moció presentada per Compromís amb Sant Joan per l'aprofundiment de la participació ciutadana al municipi, que demanava la convocatòria del Consell de la Vila el més immediat possible (entre el 2021 i 2022), executar els projectes dels pressupostos participatius de la legislatura 2015-2019 i dotar el pròxim pressupost del 2022 de partides destinades a consultes ciutadanes. 

La moció ha prosperat amb els vots a favor dels 9 regidors i regidores de l’oposició i els vots en contra de l’equip de govern (8), que considera “inviable” complir amb els terminis establerts. A més, valorava que no es pot exigir la convocatòria d’un Consell de la Vila de forma gairebé immediata «quan no se’n va realitzar ni un durant la legislatura entre 2015-2019». L’executiu també va argumentar que no es pot exigir noves consultes ciutadanes per anar acumulant accions si encara no s’han pogut dur a terme algunes de les decidides durant la legislatura anterior.

Durant el ple d’aquest dijous també s’han aprovat les bases reguladores per a convocatòries de beques al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de Sant Joan de Vilatorrada,  beques d’escolarització i/o menjador per a alumnat de la Llar d’Infants Municipal El Xiulet i per a la promoció de l’activitat musical a Sant Joan de Vilatorrada. Aquestes noves bases facilitaran més l’accés de les famílies empadronades al municipi a aquestes ajudes.

Fermín Torres, nou regidor de Ciutadans

El grup municipal de Ciutadans a Sant Joan de Vilatorrada té un nou regidor. Fermín Torres Montero va jurar el càrrec durant el ple d’aquest dijous després que la fins ara portaveu del grup, Maria Luisa Ramos, deixés el càrrec per motius personals. Torres era el número 2 a les eleccions municipals del 2019 per Ciutadans. Anteriorment, havia estat regidor de govern i tercer tinent d’alcalde a finals de la legislatura del 2007-2011.