Sant Fruitós de Bages ha celebrat aquest cap de setmana el gros de la seva Festa Major, que encara continuarà aquest dilluns amb una escape room pels carrers del poble, el Festival Gimnàs V20 i un espectacle d’humor amb el monologuista Txabi Franquesa. La pandèmia ha obligat a prendre algunes mesures de distanciament i restriccions de la capacitat, si bé han estat menors que l’any passat, i això l’ha convertida en una de les primeres festes majors de l’estiu amb concerts i activitats de forta concurrència a l’aire lliure.

Precisament, els concerts han estat un dels plats forts del programa, amb les entrades esgotades en alguns casos, tot i els amplis espais. Els principals escenaris de l’activitat d’enguany han estat el Cobert de la Màquina del Batre i la pista coberta de l’escola Monsenyor Gibert. El programa s’obria dijous amb el concert d’Antonio Maya i continuava divendres amb els de Beth i Hotel Cochambre.

Dissabte part de la festa es traslladava als horts de la Sagrera per inaugurar el Pont del Paco, en honor al seu artífex i regidor entre els anys 1987 i 1999, Paco García Bonilla. Després, es va poder gaudir de l’espectacle de La Dinamo Music on Cycles, i dels concerts del grup Mater, Natxo Tarrés i Wireless, i del grup Strombers.

Torna el pubillatge

Aquest diumenge, després d’una escape room pel poble i d’una concentració de cotxes clàssics, arribava la matinal de cultura, amb les danses de l’esbart Som Riu, els balls de gegants i sardanes; i després del parèntesi de l’any passat per la pandèmia, es renovaven la pubilla i l’hereu. Daniela Sagués i Lluc Grandia rellevaven Alba Prinz i Lluís Pérez, al costat de representants d’altres pobles.