L'alcalde de Súria, Albert Coberó, ha participat en reunions amb la ministra d’Educació i Formació Professional, María Isabel Celaá, i amb el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep González-Cambray, com a impulsor de la comissió d’Educació de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). 

Les reunions van servir per analitzar l’impacte de la nova legislació educativa i les reivindicacions locals en l’àmbit educatiu. La trobada amb la ministra d’Educació i Formació Professional va tenir lloc en el transcurs d’un seminari sobre la Llei orgànica de modificació de la Llei orgànica d’Educació (LOMLOE), organitzat per la Diputació de Barcelona. 

En aquest acte també hi va participar la presidenta de la Diputació, Núria Marín. En aquesta trobada, l’alcalde de Súria va traslladar a la ministra alguns aspectes que preocupen els governs locals, sobretot pel que fa al finançament de l’educació infantil entre 0 i 3 anys, i el paper que poden jugar els municipis en la formació professional. 

La reunió amb el conseller d’Educació de la Generalitat també va servir per abordar diverses qüestions que afecten els governs locals, com el finançament de les llars d’infants, de les oficines municipals d’escolarització o de les escoles de música, dansa i arts escèniques i plàstiques, entre d’altres.

La FMC és una de les entitats municipalistes catalanes.