Sant Vicenç de Castellet viurà, des d’aquest divendres i fins dilluns, la festa major d’estiu amb un programa que recupera, després del parèntesi de l’any passat, els grans eixos de la celebració adaptats a les mesures de la covid. Així, tornen alguns dels actes centrals com la Llegenda de Castellet, fil conductor del correfoc, o la trobada de gegants, però amb un format estàtic i sense les habituals cercaviles.

La Festa Major de Sant Vicenç ha adaptat els seus actes tradicionals a l’actual situació de pandèmia. En aquesta línia, el correfoc, en el marc del qual s’interpreta la Llegenda de Castellet, es transformarà en un espectacle pirotècnic estàtic i es podrà veure en un únic espai, la plaça de l’Onze de Setembre. El mateix format seguirà la Trobada de Gegants de diumenge al matí, que ha canviat l’habitual cercavila pels carrers dels poble per dues ballades a les places de l’Ajuntament i Clavé.

La festa major començarà divendres amb la lectura del pregó, que anirà a càrrec del Club Bàsquet Castellet, que aquest any commemora els 50 anys de trajectòria, i la proclamació de la pubilla i l’hereu, a la plaça de l’Ajuntament. Enguany la festa reivindica l’esperit festiu amb la cultura popular i propera com a protagonista. En aquesta línia, destaca la Nit de Cultura a la Fresca, amb artistes del territori i sopar de Ceps i Manduca, dissabte a la plaça Catalunya i la Nit d’Havaneres amb Els Pescadors de l’Escala, que tancarà la festa.

La música en directe també serà un dels elements clau de la festa. El cap de cartell serà el grup Xiula, adreçat al públic infantil, que portarà al pati de l’Escola Sant Vicenç el muntatge Big Chiken. El programa també manté el concert de Festa Major amb l’orquestra Swing Latino dissabte a la nit i les actuacions del grup Ebri Knight, divendres a la nit, i de Dalton Bang, també la nit de dissabte. Dissabte hi haurà l’acte de lliurament de la Medalla de Sant Vicenç 2021, on l’Ajuntament retrà homenatge als col·lectius de professionals sanitaris i assistencials que han donat suport en la lluita contra la pandèmia. Dilluns a la nit el castell de focs es podrà seguir a distància des de dos punts simultanis del municipi que permetran contemplar-lo sense sortir de casa.