El Consell Comarcal del Bages ha acabat aquest mes de juny les sessions de formació dels mòduls de primera acollida del territori. El Servei de Primera Acollida, que pertany al Servei d’Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell Comarcal del Bages, ha programat sessions presencials i telemàtiques en matèria de llengua i alfabetització, coneixements laborals, estrangeria i coneixement de l’entorn i igualtat i prevenció de violències masclistes. Un total de 135 persones nouvingudes dels municipis de Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Monistrol de Montserrat, Balsareny, Navarcles, Artés, Santpedor, Sallent, Avinyó, El Pont de Vilomara, Castellnou de Bages i Castellgalí han participat dels tallers formatius des del mes de gener.

Les sessions també han incorporat sortides per conèixer l’entorn, com és el cas dels participants del mòdul de Navàs, que van poder conèixer el Castell de Balsareny. Durant les properes setmanes es tramitaran els 135 certificats finals d’acollida. En paral·lel, els mòduls d’igualtat i prevenció de les violències masclistes han comptat amb professionals del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Bages.

Nova oferta a partir de setembre

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Bages programarà nous cursos de català, alfabetització, coneixements laborals i d’igualtat i prevenció de violències masclistes a partir de setembre.