L’Ajuntament de Sallent iniciarà, abans que acabi el 2021, un estudi per analitzar com oferir el servei de piscina pública municipal els mesos d’estiu. L’acord es va aprovar unànimement dimecres al Ple, a proposta del grup a l’oposició Fem Poble, i contempla incloure en el debat el Club Natació Sallent. Aquest club és qui des de fa gairebé 90 anys ofereix el servei de piscina a la població.

El regidor de Fem Poble, Guillem Cabra, va exposar que han portat al Ple “un debat endèmic a Sallent, dels que surten sempre a la tertúlia de bar, però que mai s’ha afrontat políticament amb profunditat”. Cabra es mostrava satisfet que la resta de grups polítics compartissin la necessitat de “buscar opcions viables perquè a Sallent els mesos calorosos tothom pugui accedir al bany i al refresc a preus populars i amb una òptica de servei públic”.

A la vegada, Fem Poble va destacar “la feina històrica incansable del Club Natació Sallent per fomentar la natació i el waterpolo, que s’ha de poder compatibilitzar i reforçar”. Cabra va remarcar que “no podem entendre el nostre poble sense la piscina i totes les activitats esportives i també de lleure que allà s’hi han dut i s’hi duen a terme”.

En la proposta es posa de manifest que Sallent va ser una vila pionera en l’impuls dels esports aquàtics, ja des del 1925, quan es va començar a practicar la natació al riu Llobregat. Tres anys més tard el Club Natació Sallent entrenava en una piscina improvisada als dipòsits d’aigua que regaven els Horts de Sant Antoni i el 1930 la junta del Club va impulsar la construcció d'una piscina reglamentària més a prop de la població, que es va posar en funcionament el 1936.

El regidor de Fem Poble, va alegrar-se que “ara, després de 85 anys, mentre la majoria de municipis de la comarca disposen de piscina municipal pública, Sallent deixarà el ‘sempre s’ha fet així’ per ‘potser ho podríem fer millor’”.