L’exconseller de Presidència Jordi Turull farà aquest cap de setmana les dues etapes que passen pel Bages de la marxa a peu que va iniciar dissabte passat amb el nom de «Travessa per la llibertat», que l’ha de portar de Portbou (l’Alt Empordà), des d’on va arrencar, fins a Arnes (la Terra Alta). S’han organitzat diverses iniciatives al seu pas per la comarca per rebre i acompanyar l’exconseller, un dels condemnats per la sentència del procés i recentment indultat.

En concret, dissabte farà la vuitena etapa, que el durà d’Artés fins a Manresa. Aquesta arrencarà a les set del matí del passeig Diagonal d’Artés, cantonada amb carrer de Balmes, en direcció a Navarcles, on hi haurà un punt d’avituallament a la vora del llac. D’allà se n’anirà cap a Sant Benet i Sant Fruitós, amb avituallament a la zona del Bosquet. Al voltant les dotze del migdia és previst que l’alcalde Marc Aloy es trobi amb Jordi Turull per fer junts l’últim tram de l’etapa fins a la plaça de Sant Domènec de Manresa. Un cop allà, es farà la lectura d’un manifest i, a continuació, els parlaments de l’alcalde Marc Aloy i Jordi Turull.

Ja a la tarda, a les set, Jordi Turull convida tots els bagencs i bagenques a afegir-se a la interpretació a càrrec de Música per la Llibertat d’El cant dels ocells, a la plaça Major de Manresa, i s’hi repetirà la lectura del manifest.

La novena etapa, que la durà a terme diumenge, arrencarà des de Manresa en direcció a Viladordis i les Marcetes, per enfilar el camí cap a Castellgalí, Sant Cristòfol, la Calsina, el monestir de Sant Benet, i arribada a Montserrat pel camí dels Degotalls.

Entre les dotze i la una del migdia es preveu que s’arribi a l’esplanada dels Apòstols, on s’interpretarà El cant dels ocells a càrrec de Música per la Llibertat.