El ple de Sant Fruitós de Bages ha aprovat per unanimitat declarar el municipi com a àrea amb mercat d’habitatge tens. Això vol dir que en determinades zones es permetrà que es puguin adaptar mecanismes de contenció i moderació de les rendes de lloguer, segons els termes establerts per la Llei 11/2020, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer.

En concret, aquesta nova mesura afectarà els habitatges del nucli de Sant Fruitós i la urbanització de Torroella de Baix. Les zones s’han determinat en funció de la tipologia d’habitatges i la renda per càpita dels veïns i veïnes, amb l’objectiu de donar més garanties d’accés als habitatges. Aquesta declaració arriba després de constatar un increment dels preus del lloguer a Sant Fruitós per sobre de la mitjana catalana durant el 2020.

El mateix ple també va servir per aprovar la redacció d’una nova comissió per redactar una ordenança municipal per a la incorporació de sistemes de captació d’energia solar o tèrmica al municipi, així com un nou sistema d’ajuts a través de targetes moneder per cobrir necessitats de subsistència, entre altres punts.

GfP abandona la sessió

El ple es va celebrar enmig d’un ambient convuls, que va acabar amb l’abandonament de la sessió per part dels regidors de Gent fent Poble, que es queixen de «contínues vexacions verbals» per part del regidor de govern David Uró, a qui retreuen haver-se enfrontat amb tres regidors diferents de GfP. També l’acusen de mentir «quan, després de no convocar una reunió compromesa en el ple anterior, ha dit que la va convocar i que es va quedar sol». GfP fa extensives les queixes a l’alcaldessa, Àdria Mazcuñan, per la «permissivitat i incapacitat d’aturar aquest comportament».