L’Ajuntament d’Avinyó ha obert la licitació de les obres d’instal·lació d’un sistema de plaques solars a la coberta del pavelló municipal d’esports amb el qual preveu associar-hi el consum elèctric de diversos equipaments municipals. Es tracta d’un sistema d’autoconsum compartit format per 296 plaques fotovoltaiques que donarà servei al mateix pavelló, a l’Institut Escola Barnola i a la piscina municipal, ubicats a la mateixa zona, i a l’edifici de l’Ajuntament situat a la plaça Major.

El projecte, redactat amb el suport del Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona, preveu una instal·lació fotovoltaica amb una potència nominal menor de 100 kW i una potència pic de 97,68 kWp. El sistema, amb 296 plaques solars fotovoltaiques, funcionarà en règim d’autoconsum compartit, de manera que l’energia elèctrica generada servirà per a diversos equipaments.

Segons fonts municipals, aquesta aportació d’energia des de la instal·lació de plaques del pavelló permetrà que en aquests equipaments «es redueixi considerablement la compra d’electricitat de la xarxa comercial, fet que comportarà un important benefici econòmic i mediambiental per al municipi». El pressupost d’execució per contracte és de 139.842,13 euros, que el consistori preveu finançar amb ajuts de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona.

La instal·lació de les plaques fotovoltaiques és un segon pas per avançar cap a un model més sostenible al municipi bagenc, que ja va començar amb la instal·lació d’una caldera de biomassa l’any 2010 que produeix calefacció i aigua calenta per al pavelló, l’escola i la llar d’infants.