La botiga de queviures Ca la Margarita del carrer del riu de Sant Joan de Vilatorrada baixa la persiana després de 60 anys. Amb el seu tancament el poble perd la darrera botiga tradicional de queviures tipus "colmado" que quedava. La Margarita Gamisans i el seu marit Joan Molviedro han arribat al moment de la jubilació i aquest dissabte s'han acomiadat de la clientela que els ha homenatjat amb una petita teatralització. Una figura de drap d'una parella d'avis, un llimoner i un conte fet a mida han servit per repassar els 60 anys de trajectòria del comerç, amb text, dibuixos i edició dels santjoanencs Joan Ros, Roser Rojas i Jaume Casellas.

Ca la Margarita, al carrer del riu, s'ha acomiadat amb un sentit homenatge de clients i amics Arxiu Personal

La botiga de queviures Ca la Margarita té els seus orígens en els anys 60, quan el pare de l'actual propietària va començar repartint vi i carbó a les cases del poble. Més endavant hi va afegir petroli, lleixiu i finalment va obrir el comerç amb queviures de tota mena. El negoci va passar a les dues filles de la família i en els darrers anys era gestionat per la petita d'elles, la Margarita Gamisans, amb el suport del seu marit Joan Molviedro. La parella era un dels puntals de la festa de l'arròs i la sardinada anual del carrer del riu, un dels carrers més antics de Sant Joan de Vilatorrada.

Carn, bacallà, embotits, formatge, fruita, verdura, congelats, drogueria, aliments envasats, begudes... l'oferta de l'establiment era la típica d'una botiga de queviures "de tota la vida". El comerç no va tancar ni un sol dia per la pandèmia de la covid i va poder donar suport als veïns confinats portant les comandes a domicili quan era necessari.

La Margarita Gamisans i el seu marit Joan Molviedro inicien ara una nova etapa vital, la jubilació, però han comentat que no tenen cap intenció d'allunyar-se gaire de la seva clientela, ja que aviat deixaran el seu pis de Manresa per traslladar-se a viure al poble de Sant Joan.