Un estol de cigonyes, un grup d'entre 250-300 exemplars, han fet nit a Navàs. Les aus van començar a arribar dijous al vespre i cap a les 9 de la nit ja era ben visible la seva presència en punts enfilats del nucli. Albert Obradors, periodista i fotògraf de Navàs, ha pogut retratar les aus aquest divendres en els primers moments de l'alba, a la sortida del sol.

El grup principal de cigonyes ha fet nit al polígon industrial de Navàs en el seu trànsit del nord d'Europa cap al sud, en l'habitual migració. I les fotografies d'Obradors, a la sortida del sol, correspon a la carretera entre Navàs i el nucli del Mujal, que és on aquests divendres s'havien reunit desenes d'exemplars.

Cigonyes al polígon industrial de Navàs

Cigonyes al polígon industrial de Navàs Andreu Valenzuela.

Des de dijous al vespre el nombrós grup de cigonyes ha estat una atracció per als navassencs que, com explica Obradors, "han disparat milers de fotos amb mòbil, càmeres i vídeos".

Cada any al voltant de la Festa Major, que ara ha acabat, hi ha estols de cigonyes i pernocten a Navàs. Dilluns ja n'havia passat un primer estol.