La 49a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, el festival Adifolk, que enguany se celebrarà del 3 al 12 de setembre per tot el territori català, també passarà pel Bages. En concret, i per aquest ordre, visitarà les poblacions de Rajadell, Sant Fruitós, Súria, Monistrol de Montserrat i Navàs, amb una aposta diversa d’espectacles tradicionals.

La primera cita serà el dissabte 4 de setembre a Rajadell i a Sant Fruitós. En el primer cas, actuarà el grup internacional d’Ucraïna, a les 7 de la tarda al pavelló, juntament amb el Grup de Dansa Cor de Catalunya. I mitja hora més tard serà el torn de Sant Fruitós, en aquest cas amb el grup internacional de l’Equador Sentimiento Andino Internacional Humano Artístico Saihua, acompanyat de l’esbart Som Riu d’Or i els geganters i grallers de Sant Fruitós, sota el Cobert del Batre. Després de 13 anys, el municipi recupera la seva participació a l’Adifolk, on havia estat present ininterrompudament del 1988 al 2008.

El dijous 9 de setembre el grup internacional de Macedònia del Nord actuarà ales 8 del vespre a la plaça major de Súria, i l’endemà serà el torn de Monistrol i Navàs. Monistrol acollirà el grup de l’Equador que ja haurà actuat a Sant Fruitós, a les 7 a la plaça de la Font Gran, juntament amb l’Esbart Monistrol Dansaire. A Navàs actuarà el grup internacional de macedònia del Nord, a les 7, a la plaça de l’antic Cinema Espanyol.