Els sindicats reivindiquen la necessitat de reforçar la plantilla a les escoles de forma estructural. Els portaveus reclamen que la contractació del personal de reforç covid que enguany comptarà amb 4.447 incorporacions sigui una aposta del departament a llarg termini.

«Enfortir els centres amb més professionals és una necessitat que va més enllà de la pandèmia, per tal de garantir una educació de qualitat», posa en relleu la portaveu nacional del sindicat USTEC.STEs, Iolanda Segura. En aquest sentit, destaca que «és important escoltar la veu de les escoles».

Al seu torn, el delegat a la Catalunya Central de la secció d’educació del sindicat CCOO, Alfred Simó, lamenta que «la conselleria hagi planificat el nou curs sense tenir en compte la visió dels sindicats». Simó considera que «l’exigència al professorat és superior als recursos de què disposa».

Els dos portaveus posen de manifest la necessitat d’incrementar el pressupost que el departament destina en matèria d’educació fins al 6% del PIB. «Si s’invertís més en els centres, es podria desplegar el decret d’educació inclusiva, que fa mesos que descansa en un calaix», apunta Segura.