Sallent s’endinsa a partir d’avui en els actes centrals de la Festa Major, que ja va tenir el seu preludi el cap de setmana passat. Música, espectacles i pirotècnia compartiran protagonisme amb els gegants Reis, que diumenge celebraran el seu 40 aniversari.

De fet, els mateixos gegants, Bernat i Ermessenda, juntament amb l’escola municipal de música Cal Moliner i Ràdio Sallent, seran els encarregats del pregó d’aquest vespre perquè tots ells fan 40 anys. Serà en un acte amb accés limitat a les 8 a la plaça de la Vila previ al concert de Beth a la plaça Sant Antoni Maria Claret.

Demà la música tornarà a centrar bona part de la programació, amb el concert de l’orquestra Meravella i l’actuació de Dj Arzzet, posteriors als actes de la Diada i a una tarda amb jocs de taula.

Diumenge serà el torn dels gegants, amb una trobada a les 10 al parc Pere Sallés, en què es commemoraran els 40 anys dels gegants Reis. L’acte farà un reconeixement al principal artífex de la colla, Josep Maria Sotoca, i a la resta de membres que n’han format part. Hi participaran els gegants Vells d’Artés, els de Cabrianes, els de Manresa, els Reis de Moià, i els Grans de Sant Fruitós, juntament amb els de Sallent. Després hi haurà una mostra de danses, i a la tarda, teatre a la Fàbrica Vella. A 2/4 de 9, la Torre del Gas acollirà un espectacle musical.

Per a dilluns hi ha previst un espectacle infantil i un de pirotècnic, una enlairada de globus al matí, i concerts amb l’orquestra Venus a la tarda i el vespre.