Un total de 150 càrrecs electes del Bages, entre alcaldes i regidors, han signat un manifest de suport a l'exsecretària quarta de la Mesa del Parlament i actual alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado. La santvicentina està citada a declarar aquest dimecres, investigada conjuntament amb l'expresident del Parlament, Roger Torrent, i els també membres de la Mesa Josep Costa i Eusebi Campdepadrós. Els signants, càrrecs electes en 28 poblacions del Bages d'ERC, JxCat i la CUP, consideren que la causa per desobediència contra els parlamentaris és "un acte més de repressió i persecució a qui permet debatre d'aquest dret universal, enlloc de permetre l'exercici del dret d'autodeterminació i la lliure expressió de la ciutadania".

Els exmembres de la Mesa estan acusats de desobediència per permetre dos debats parlamentaris de resolucions sobre la monarquia i l'autodeterminació el novembre del 2019. En el manifest, promogut per la plataforma unitària antirepressiva Bages pels Drets Civils, els signants defensen que els membres de la Cambra van "admetre a tramitació les propostes de resolució que se'ls havia plantejat" i que aquest era el seu deure i procediment habitual en una cambra parlamentària democràtica.

També assenyalen que la investigació és fruit de la "maquinària repressiva espanyola que pretén silenciar el debat, la llibertat d'opinió, la llibertat de manifestació i, ara, a més, intenta que un Parlament no pugui debatre d'aquells temes que posen en evidència els comportaments totalitaris i corruptes del règim".