La festa major alternativa de Sallent, La Fumera, ha tancat els actes del seu retorn, després del parèntesi de l’any passat, amb un balanç molt positiu. Centenars de persones han participat als actes populars que enguany s’han concentrat a la plaça 19 d’Abril. Els organitzadors destaquen la gran resposta del públic, l’encert del canvi d’ubicació, per adaptar-se a la pandèmia, i el bon funcionament de les noves infraestructures per a festes populars que van estrenar.

«Malgrat la pandèmia i el pressupost hem mantingut l’essència de La Fumera i una altra vegada ha sigut una festa major de poble, amb un públic molt divers, i que ha generat el punt d’unió i de retrobament que era el principal objectiu d’aquest any. Ha estat una de les millors que hem viscut». Així resumeix l’organització els 5 dies durant els quals centenars de persones han passat per La Fumera.

Per tot plegat, asseguren que «va ser un encert el canvi d’ubicació puntual tenint en compte les mesures restrictives actuals», tot i que apunten «la necessitat de tornar a estar al centre del poble». També fan una gran valoració dels actes culturals i lúdics que han omplert el recinte tots els dies de la festa. El concert d’El Patio i el ball de confeti de dissabte i l’actuació de Jaume Arnella en homenatge a Jordi Fàbregas i Josep Escudé van ser dos dels moments destacats de la festa que, un any més, va viure una «sana rivalitat» entre les colles. Enguany, va guanyar la de la Fàbrica Vella, amb 850 punts.