La Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occident, i L'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort han lliurat les quatre primeres beques (d’un total de vuit) per finançar la carrera d'estudiants de grau. Aquesta iniciativa vol donar suport a alumnes residents a la localitat natal del fundador del Grup Catalana Occident, Jesús Serra i Santamans, que a més també és fill predilecte del municipi.

Van assistir a l'acte les quatre primeres alumnes del programa, que finança el 90% de la matrícula de la carrera universitària tenint en compte els preus públics establerts pel departament corresponent de la Generalitat de Catalunya. A aquestes quatre beneficiàries inicials, s'hi incorporaran dos alumnes més per curs fins a assolir la xifra de vuit, per completar el programa de beques.

Concretament, van sol·licitar l'ajuda quinze ciutadans del Pont de Vilomara i Rocafort, entre estudiants universitaris i estudiants de segon de batxillerat que aquest pròxim curs inicien el seu camí universitari. Les candidatures van mostrar un alt nivell de compromís, ja que totes complien els requisits mínims d'excel·lència acadèmica en les seves qualificacions.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de la població, Enric Campàs, i el director de la Fundació Jesús Serra, Ignacio Gallardo-Bravo. Ambdós van ressaltar la importància d'impulsar l'educació i oferir als alumnes l'oportunitat d'iniciar el seu desenvolupament acadèmic. Precisament, les ajudes porten el nom del fundador del Grup Catalana Occident, Jesús Serra i Santamans, que si alguna cosa el caracteritzava era el seu esperit humanitari i la intensa tasca social que sempre va estar present en la seva trajectòria, atorgant un gran valor a la formació i a preservar el principi d'igualtat d'oportunitats per a totes les persones.

Continuant en aquesta línia, Gallardo-Bravo va indicar que “la formació acadèmica és essencial i una de les palanques per afrontar amb èxit els reptes d'un entorn global de constant canvi. Contribuir a la igualtat d'oportunitats per rebre una formació de qualitat és un dels pilars d'actuació i la raó de ser de la Fundació Jesús Serra”.

D’altra banda, l'alcalde de l'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort, Enric Campàs, va assenyalar que “estem molt orgullosos de poder iniciar aquest projecte en què hem estat treballant durant força temps i que té com a objectiu reconèixer el talent i l'esforç dels nostres joves, ajudant-los a pagar els alts preus universitaris”. A més, va afegir que “estem molt agraïts per la predisposició de col·laboració que sempre ha tingut amb aquest Ajuntament la Fundació del nostre il·lustre veí, Jesús Serra”.