L’Associació d’Amics de l’Església de la Bauma va commemorar aquest diumenge el 50è aniversari de la riuada que, el 20 de setembre del 1971, va afectar el barri de Castellbell i el Vilar. El municipi va recordar aquest episodi amb un acte emotiu i de retrobament on també es va homenatjar la víctima mortal de la riuada.

L’acte commemoratiu va començar amb una visita als safareigs del barri i va comptar amb la participació d’alguns testimonis. Posteriorment, els participants es van traslladar a la plaça de l’església de la Sagrada Família de La Bauma on es va celebrar l’acte commemoratiu, que també va comptar amb una ofrena floral en record a la víctima mortal de la riuada, un veí de la Bauma que va desaparèixer al riu Llobregat.

Fa 50 anys la intensa pluja va desbordar el riu a Castellbell i el Vilar i va inundar els habitatges i locals de planta baixa i es va endur un veí de la Bauma. Aquell dia van caure al municipi 202 l/m2 i el cabal del riu Llobregat al seu pas pel poble era de 2.000 m3/s.