Des d’aquest mes d’octubre, les famílies de Sant Fruitós que fins ara feien ús del banc d’aliments de Càritas, disposen d’una targeta moneder per a la compra de productes de primera necessitat.

L’Ajuntament ha implantat aquest nou sistema d’ajuda a les famílies amb una doble vessant: per una banda, evitar als usuaris l’estigma social que es pot generar alhora d’anar presencialment al banc d’aliments i, per l’altra, fomentar l’autonomia i la responsabilitat personal, permetent que siguin ells mateixos qui omplen la cistella de la compra.

Des del consistori es considera de vital importància permetre que siguin les mateixes famílies qui gestionin les compres del dia a dia, en funció de les seves necessitats, ja que aquest fet les responsabilitza. Des del consistori es realitza un seguiment de la bona gestió de la targeta a través dels tiquets de caixa registrats.

En els darrers anys, l’entitat Càritas ha estat l’encarregada d’entregar quinzenalment un lot de productes alimentaris a totes les persones del municipi que ho han necessitat. Amb aquest canvi de sistema, l’entitat solidària ja està començant a treballar amb nous projectes de col·laboració amb l’ajuntament, per tal de treballar de forma coordinada pel benestar de les persones del municipi.