El lleure per a infants i joves a Sant Fruitós de Bages inicia el curs amb noves instal·lacions i propostes. La primera de les novetats és la imminent posada en funcionament d’un nou equipament del qual podran fer ús totes les entitats del municipi. Aquest nou espai és situat als baixos de l’edifici de l’Escola de Música, on l’Ajuntament ha fet millores en els darrers mesos per tal d’adequar-lo. Té una zona interior formada per un lavabo i dues sales, i un gran pati amb tres zones diferenciades: un espai arbrat, una pista polivalent amb un porxo i una tercera zona amb gespa.

L’agrupament escolta Frifènics disposarà d’aquest espai cada cap de setmana i alguns dies laborables, fet que permetrà que aquest col·lectiu tingui un punt de trobada per desenvolupar-hi les seves activitats. Des de la creació del nou cau, ara fa tres anys, els infants i joves de l’entitat feien les activitats principalment a l’edifici del Nexe-Espai de Cultura.

Aquesta adequació s’inaugurarà el dissabte 9 d’octubre, a partir de 2/4 de 5 de la tarda, amb propostes de jocs per a la mainada organitzades pels escoltes i un concert a càrrec del Club de la Guitarra. L’acte és obert a tota la ciutadania, i especialment a les entitats, per tal que coneguin aquest nou espai del qual poden disposar al municipi.

La segona novetat en educació en el lleure és la posada en funcionament, a partir del dia 16 d’octubre, d’un nou esplai a Pineda de Bages. Aquesta iniciativa, fruit d’una demanda de l’associació de veïns de la urbanització, permetrà que els infants i joves puguin gaudir d’una opció de lleure, oci i esport sense que les famílies hagin de desplaçar-se al nucli.

Aquest esplai va destinat a infants i joves d’entre 5 i 16 anys i estarà en funcionament els dissabtes a la tarda. La iniciativa també és oberta als joves de més de 16 anys que hi vulguin fer tasques de monitoratge voluntari.