La CUP de Santpedor ha presentat una moció per al proper ple on demana que l’Ajuntament emprengui la gestió directa de la totalitat del servei de gestió i manteniment dels equipaments esportius municipals. Es tracta d’instal·lacions com ara la pista poliesportiva, les piscines municipals, les pistes de tennis i també la consergeria d’equipaments culturals com l’auditori, que fins ara estan gestionats per una empresa a la qual el consistori li té feta la concessió. La CUP argumenta que aquests equipaments «són bàsics pel teixit associatiu del poble, així com per al dia a dia de moltes veïnes», i que per aquest motiu considera que «cal apostar per fórmules de gestió que no es basin en el benefici privat».

Per a aquesta formació, la municipalització del servei comportaria «millores en l’eficiència de la gestió i el tracte amb els usuaris, així com garanties pels drets laborals de les treballadores que en formen part».

Segons concreta la CUP, l’actual contracte del servei va finalitzar l’1 d’octubre del 2021 «després d’esgotar el màxim legal de 8 anys, incloent-hi dues pròrrogues». Per aquest motiu argumenta que actualment el servei es troba en període de pròrroga forçosa «en no haver-se fet cap altra licitació ni canvi en el model de gestió».