Cardona acollirà demà la 28a edició de la Fira de la Llenega, després que l’any passat no es pogués celebrar a causa de les restriccions de la covid. Aquest any prendrà molt protagonisme l’espai gastronòmic, amb tast de plats cuinats amb bolets. Aquesta activitat, que es farà de les 12 a les 2 del migdia a la plaça Santa Eulàlia, requerirà comprar tiquets al mateix espai. A més, en aquest indret hi haurà, durant tot el matí, una mostra d’ofici de cisteller i un tast de vins de territori català.

Els botiguers de Cardona participaran a la fira traient el comerç al carrer durant tota la jornada de demà, pel centre històric de la vida. En aquest mateix espai hi tindrà lloc el concurs infantil de bolets.

Altres punts on hi haurà ambient seran el passeig de la Fira, amb parades d’artesania; i la plaça del Mercat, on s’hi ubicarà durant tot el matí la ja tradicional exposició micològica que caracteritza el certamen. També hi haurà l’estand del concurs infantil de bolets i diverses parades de boletaires.

Tallers de cuina i concert

La Fira de la Llenega oferirà aquest any un showcooking, que consistirà en uns tallers de cuina amb bolets i tast amb maridatge de vi. Es farà a la sala polivalent del Centre Cívic en horari de matí (de 2/4 d’11 a les 12 el tradicional, i de 2/4 d’1 a les 2 del migdia el vegà) i en horari de tarda (a 2/4 de 5 i a 1/4 de 7, respectivament). Cal inscripció prèvia i l’entrada té un cost de 5 euros per persona. Es podrà adquirir a la plaça Santa Eulàlia a l’estand de venda de tiquets.

D’altra banda, l’escola de música Musicant, de Cardona, protagonitzarà un concert a la Plaça del Mercat, demà a les 6 de la tarda com a cloenda de la Fira de la Llenega. A més, durant tot el dia hi haurà atraccions infantils al Mirador de la Fira.

Canvis al mercat setmanal

La celebració del certamen obligarà a fer canvis al mercat setmanal de diumenge. En aquest sentit, les parades de fruita i productors locals del mercat estaran ubicades a la plaça del Vall, i la resta de parades s’ubicaran entre la Fira de Dalt i la de Baix.