La formatgeria navassenca Cal Music ha estat guardonada amb tres premis en el concurs internacional World Cheese Awards, un dels més prestigiosos del món. El certamen ha atorgat a tres formatges del comerç bagenc, emplaçat al barri del Mujal, dos dels màxims distintius: un Super Gold i un Gold, al formatge Gran Music de Cabra i un bronze al Tou de vaca.

En el concurs, celebrat el passat 3 de novembre a Oviedo, van participar 4.079 formatges procedents de tot el món. Només vuitanta-vuit van ser guardonats com els millors del planeta per un panell internacional de 230 experts.

La Lourdes i el Martí són els encarregats de regentar la formatgeria premiada des dels baixos de la seva casa. Va ser el Martí qui, atret pel repte de fer un producte viu, va començar a fer formatges de forma casolana. Més tard la Lourdes s'hi va unir i des del 2018 són especialistes a fer formatges de llet de vaca i de cabra, exportada de ramats de l'Alt Urgell, Castelladral, Osona i el Moianès.

Premiats al Lactium 2019

Els World Cheese Awards no són els únics que han premiat la formatgeria bagenca. El 2019 van rebre quatre guardons en el certamen Lactium a Vic. En la categoria de pastes toves de cabra, pel seu “Tou del Mujal Cabra”. En la categoria de pastes toves de vaca, pel seu “Tou del Mujal Vaca”. En la categoria de tupins, pel seu “Tupí de Mujal”. En l’apartat de tendències formatge de pasta cuita, pel seu “Gran músic cabra”.

On es poden trobar els formatges de Cal Music?

Cal Music ven la seva gamma de productes al mercat de Navàs, cada dissabte, i a diferents botigues i restaurants de la Catalunya Central. Al Bages, els formatges navassencs es poden trobar a Casa Coll, Mengem Bages i a la SuperCoop de Manresa.