Cardona disposarà properament d’una nova proposta inspirada en els scape room per donar a conèixer el seu patrimoni. Es tracta del VisitEscape, una aplicació per a mòbils disponible per a iOS i Android, que ofereix una nova manera de visitar llocs turístics emblemàtics mentre es resol un misteri.

La informació es basa en les curiositats més sorprenents de cadascun dels indrets disponibles i, a través d’una veu interactiva, es posa a prova l’usuari. El disseny és del cardoní Pere Marsinyach i de Núria Gas, de l’Aldea, que ja n’han creat d’altres, i es presentarà oficialment el dijous 25 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, al Centre Cardona Medieval.

Cada VisitEscape és una guia d’àudio que dura al voltant d’una hora i mitja, on l’usuari ha d’investigar un misteri mentre aprèn del lloc visitant, supera proves i busca les pistes clau.

L’APP ofereix una ruta per conèixer la història de Cardona, on el punt d’inici és al pàrquing del Castell. La descàrrega de l’aplicatiu és gratuïta, i s’hi poden escoltar els primers tres capítols de l’experiència, i a partir d’aquí s’ha de fer un únic pagament de 4,99 euros per a tota l’experiència. A més, inclou l’entrada a la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona.