Avinyó ha creat el Consell Municipal d'Infants, que ha nascut com a un nou òrgan de participació adreçat a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària. Es tracta d’un espai on els infants podran exercir el seu dret a debatre, expressar l'opinió i prendre decisions per tal que les seves propostes tinguin veu al Ple de l'Ajuntament, a fi de contribuir a millorar el municipi.

El consell ja ha celebrat la seva primera sessió a la Sala de Plens de l'Ajuntament on es van nomenar els consellers i conselleres. Per part del consistori, formen part del consell l’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca, la regidora d'Educació, Fina Sanfeliu, i l’educadora social Núria Gamisans.

Per la seva banda, els representats de 4t de primària són Aina Sucarrats, Adrià Argemí, Martina Vilarasau i Irel Pazos, amb Malak El Berdhy i Xavier Racero de suplents. Els consellers i conselleres de 5è són Júlia Puig, Alba Torras, Jairo Miguel, Fernando López i Lina Lamouri (suplent) i els de 6è són Martí Peña, Mohamed Serrar, Noa Racero i Júlia Mir, amb Gisel Carballo de suplent.