Sant Fruitós de Bages prepara la reconversió de l'antic ajuntament en un espai d'entitats en base a un nou projecte que introdueix alguns canvis respecte el que havia formulat l'anterior govern de GfP, si bé en essència es manté com un equipament destinat al teixit associatiu del poble i amb un espai previst per al jutjat de pau. Aquesta setmana ja s'han licitat els treballs de remodelació de l'edifici, amb la idea que les obres es puguin iniciar a començament d'any, amb un termini d'execució de dotze mesos.

L'edifici que es remodelarà és situat al número 52 de la carretera de Vic, pràcticament davant de l'Ajuntament actual. Consta de tres plantes , ara infrautilitzades, que es reordenaran per fer d'aquest immoble un equipament "versàtil i funcional", segons han apuntat fonts municipals. El nou projecte, que l'Ajuntament va encarregar la tardor passada, reubica el jutjat de pau a la primera planta, mentre que el projecte anterior el preveia a la planta baixa. Amb el canvi, el govern actual ha considerat que la planta baixa guanyarà en superfície i s'hi podrà ubicar una gran sala polivalent (que l'anterior govern havia previst també a la planta primera), la qual cosa permetrà a les entitats poder celebrar actes diversos a peu de carrer, com xerrades, conferències, tallers o exposicions

Amb el nou projecte, a banda del jutjat de pau, la primera planta inclourà també despatxos i espais d'emmagatzematge per a les entitats. Igualment, es preveu adequar sanitaris a cada planta i un ascensor que les connecti (com també contemplava el projecte anterior).

Pel que fa a l'estructura, s'han optimitzat els sistemes constructius previstos en l'anterior projecte, rehabilitant el forjat ja existent en comptes d'instal·lar un nou forjat de formigó armat, i projectant-hi una nova coberta de fusta. A més, en consonància amb la resta d'edificis municipals, que aposten per l'estalvi energètic, l'edifici serà autosuficient gràcies a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Malgrat es tracti d’un projecte reformulat, les obres de rehabilitació mantindran el cost previst incialment per l’anterior govern, que puja a 755.000 euros.