L’Ajuntament de Castellnou de Bages, mitjançant les regidories de Desenvolupament rural i de Turisme, ha impulsat la marca Vall d’Argençola, per unir en una estratègia comuna les iniciatives turístiques existents en aquest singular indret.

La vall d’Argençola, documentada des del segle X, està situada al nord del municipi de Castellnou de Bages, cap al sector de la carretera que connecta Súria i Balsareny. La vall segueix el curs de la riera de Tordell (també coneguda com a riera d’Argençola) fins a desembocar al riu Cardener, a Súria. En el seu trajecte s’obre un paisatge enmig de boscos, conreus, cases de pagès i indrets d’interès cultural i patrimonial.

Actualment tres establiments de turisme rural s’uneixen sota la marca Vall d’Argençola. D’una bamda, El Puig, una casa del segle XV, documentada al segle X, que manté l’activitat i l’encant. Es troba a l’indret de Viladepost, molt a prop de l’església romànica de Santa Margarida (segle XIII). De l’altra, La Vila, situada al lloc històric d’Argençola, acompanyada per l’església de Santa Eulàlia. La vila és un somni romàntic creat a inicis del segle XX per l’industrial barceloní Manuel Saladrigas i inspirat en el món wagnerià. El tercer és Mas Bosc, una joia modernista, encàrrec de l’industrial Magí Gallifa, que presideix la muntanya d’Argençola. L’edifici, obra de l’arquitecte Ignasi Oms, ha estat totalment restaurada mantenint l’essència original.

Aquesta iniciativa forma part d’una estratègia global de desenvolupament rural, econòmic i turístic que està dissenyant el municipi bagenc.