La Ruta del vi de la DO Pla de Bages ha celebrat el seu primer any de vida amb 32 establiments adherits, entre cellers, allotjaments, restaurants i altres equipaments vinculats al sector enoturístic. Alguns d'aquests membres, més d'altres que estan interessats a formar-ne part en un futur, es van reunir al Centre Enoturístic del Pla de Bages, a Navàs, en la que va ser la primera jornada de membres de la Ruta del vi. La trobada va servit per posar en contacte tots aquests agents amb l'objectiu de fer xarxa, cohesionar el territori i establir noves aliances entre el sector. A més, els establiments membres han rebut un distintiu que acredita la seva adhesió a la Ruta del Vi. Tots els participants van valorar molt positivament la jornada.

Durant la jornada, el president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, va manifestar que la Ruta del vi neix amb la voluntat «de posar en valor el patrimoni cultural del territori tan vinculat a la presència històrica del cultiu de la vinya i elaboració de vins a la comarca. Amb un present inspirat en la nostra història, la Ruta del vi pretén dinamitzar el territori en clau turística amb el relat de la vinya i el vi com a fil conductor». Agustí Comas, conseller comarcal de Turisme, va assenyalar que «l'enoturisme és un dels pilars bàsics del nostre pla de treball per posicionar el Bages com a destinació turística de primera línia». Comas va destacar «la importància de la col·laboració publicoprivada per tirar endavant projectes com el de la Ruta del Vi, que aporten riquesa i desenvolupament econòmic al territori».

Durant la jornada es va poder escoltar una ponència de Damià Serrano, director de Marketing Experiències i Recerca de l'Agència Catalana de Turisme, que va plantejar aspectes, reptes i tendències sobre la situació del turisme arran de la pandèmia, les oportunitats per l'enoturisme, la importància de comptar amb una ruta del vi i de fer xarxa al territori per construir una destinació de manera conjunta. També es van presentar les accions portades a terme aquest any 2021 dins de la Ruta del vi i es va fer un avançament de les que està previst fer l'any vinent.

La jornada va acabar amb un showroom en què els cellers van poder presentar novetats enoturístiques i de producte, alhora que es va fomentar el networking entre els membres de la ruta i els establiments amb interès per adherir-s'hi.

La Ruta del vi de la DO Pla de Bages té en aquests moments 32 membres adherits, dels quals 14 són cellers de la DO Pla de Bages, 8 són allotjaments, 6 són restaurants, 2 són equipaments públics, 1 és un guia turístic i 1 és una agència de viatges.