La Diputació de Barcelona ha lliurat un estudi de provisió de banda ampla a l’Ajuntament de Rajadell per impulsar la connectivitat d’alta velocitat al territori. Es tracta d’estudis estratègics, la finalitat dels quals és recollir diferents propostes de millora per a la provisió de banda ampla d’aquests municipis.

Aquests treballs són un instrument essencial per a municipis de fins a 50.000 habitants perquè defineixen una estratègia que permet als ajuntaments programar, de forma coherent i ordenada, el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions en el seu municipi, prioritzant equipaments públics, polígons industrials, nous sectors de planejament i elements que facilitin la implantació de serveis smart city.

Estendre la connectivitat d’alta velocitat arreu del territori és una de les actuacions prioritàries de la Diputació de Barcelona, ja que, segons argumenten fonts de l’ens, «les infraestructures de telecomunicacions promouen la cohesió territorial, la competitivitat econòmica dels municipis i el benestar dels seus habitants. La digitalització del territori només es pot garantir amb la connectivitat i l’accés als serveis de banda ampla de tots els municipis».