L’Ajuntament de Sant Vicenç va aprovar en el darrer ple municipal els plans d’igualtat de gènere i transició energètica i el pacte contra la segregació escolar. El consistori s’adhereix al Pla d’Igualtat de Gènere a la comarca del Bages 2021-2025 que promou el Consell Comarcal amb la voluntat d’aprofundir i avançar en les polítiques d’igualtat de gènere a nivell comarcal.

En paral·lel, l’Ajuntament ha aprovat l’adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia que promou la Comissió Europea. El text simbolitza el compromís del consistori per reduir les emissions de CO2 en més d’un 55% l’any 2030 respecte a 2005, augmentar les polítiques que facin front al canvi climàtic i facilitar l’accés universal a uns serveis energètics segurs i sostenibles.

L’aprovació del Pla de Transició Energètica de Sant Vicenç de Castellet Cap a un 2050 amb zero emissions es comunicarà també a l’Oficina del Pacte de les Alcaldies de la Comissió Europea i a l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Finalment, el ple va aprovar adherir-se al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya: Un compromís per a l’èxit educatiu que promou la Sindicatura de Greuges de Catalunya. L’Ajuntament es compromet a col·laborar amb el Departament d’Educació per evitar la segregació escolar al municipi.