La Generalitat i l’Ajuntament de Súria han acordat fer un seguiment de la redacció del projecte i licitació d’obres del futur centre de dia (Servei d’Atenció Integral a les persones grans en l’Àmbit Rural), que l’equip de govern municipal vol començar a construir aquest 2022 a l’antic edifici de Cal Pau, amb l’objectiu que l’equipament disposi de places públiques. 

La col·laboració de les dues institucions per desenvolupar el projecte va ser una de les qüestions que l’alcalde, Albert Coberó, va traslladar al Govern en la reunió que va mantenir amb el president Pere Aragonès, amb la participació de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la delegada territorial de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit.

En aquesta reunió, Coberó va acordar amb la delegada territorial de la Generalitat a la Catalunya Central fer un seguiment de l’evolució del projecte per tal d’aconseguir que a la seva posada en marxa hi hagi concertades places públiques.

Aquest centre té l’objectiu d’atendre necessitats assistencials de persones grans que gaudeixin d’un grau suficient d’autonomia personal.

El projecte està en fase de redacció, després que s’adjudiqués fa unes setmanes. Aquest projecte seguirà les directrius del pla funcional que va redactar la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament. Aquest pla funcional determina la necessitat d’un centre d’aquestes característiques a Súria, validant-ne totalment el seu plantejament. D’altra banda, l’Ajuntament va adjudicar el passat desembre les obres de l’enderrocament de l’edifici de Cal Pau per a la posterior construcció del centre SAIAR en aquest espai.