Els contagis per covid han obligat a confinar bona part dels alumnes de la llar d’infants privada Pam i Pipa de Santpedor, però finalment el centre no ha tancat les seves portes. Tot i que el centre figura en la relació que fa pública el departament de Salut en el seu portal "traçasalut" aquest dijous, finalment ha pogut obrir. El personal docent hi treballa i l'afectació és sobre 16 dels 24 alumnes. Els altres 8, aquest dijous han pogut assistir a l'escola, segons han explicat a Regió7 fonts de la direcció del centre. És en aquests moments una de les escoles amb més afectació.

Des de l'inici de la pandèmia, al Bages s’han hagut de confinar del tot dos centres. El primer cas es va donar ara fa un any, quan va haver de tancar l’escola Coll de Gossem de Castellfollit del Boix, i el desembre passat ho va haver de fer la llar d’infants Bressolvent de Manresa, amb dos grups. La situació actual ha portat a un tercer tancament, però l’afectació en el conjunt de la comarca és menor que en altres moments, tenint en compte que, a part d’aquest cas, hi ha un sol grup confinat, de 120 alumnes, a l’escola Serra i Húnter de Manresa.

Actualment hi ha mitja dotzena de centres a tot Catalunya que es troben totalment confinats per la pandèmia, i es dona el cas que tots sis són llars d’infants. A part dels de Santpedor, s’hi afegeixen les 14 persones d’un sol grup de l’escola de Tuixén, a l’Alt Urgell; 7 més també d’un únic grup de la llar d’infants La Mainada de Menàrguens, a la Noguera; tres grups amb un total de 25 persones de la llar d’infants privada Mafalda de Reus; 23 de la llar La Falguereta de Fogars de la Selva, d’un únic grup; i 31, també d’un sol grup, de la llar privada Casamada de Castellar del Vallès.

L’evolució de la pandèmia i el fet que ara el confinament es doni a partir dels 5 alumnes positius o quan els contagis afectin el 20 % del grup, deixa a dia d’avui aquests 6 centres confinats a tot Catalunya, que suposen el 12 % dels 5.108 que hi ha en total, mentre que s’han hagut de quedar a casa 158 grups dels 72.000 que hi ha en el conjunt de centres del territori, i que tan sols suposen el 0,22 % del total.