El  Geoparc de la Catalunya Central i la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages han estat presents a la fira internacional de turisme Fitur que s'ha celebrat aquesta setmana a Madrid.

D’una banda, dimecres el Geoparc de la Catalunya Central va prendre part de la presentació conjunta que van fer tots els geoparcs de l’estat a l’estand del govern d’Aragó. Amb aquesta participació, l'agrupació va donar a conèixer la nova web www.geoparques.es, i les accions de màrqueting on line que es faran aquest any. En el cas del Geoparc de la Catalunya Central, la nova plataforma permet accedir a informació essencial com mapes i fullets turístics, visualitzar el vídeo promocional del Geoparc i veure fotografies dels elements geològics més destacats del territori. En representació del Geoparc de la Catalunya Central van assistir-hi el seu director científic, Ferran Climent, i el president, Agustí Comas, que va destacar “la bona acollida que ha tingut la presentació”.

Dijous va ser el torn de l’enoturisme amb la presentació a l’estand de Catalunya del projecte Rutes del vi de Barcelona, impulsat per la Diputació.  El projecte compta amb la col·laboració de les DO d’Alella, Pla de Bages i Penedès i la participació d’una quarantena de cellers d’aquestes DO. L'objectiu va ser el d'impulsar la província com una destinació enoturística i atreure nous públics a la ciutat  i a la resta de la província.

En el marc de la fira Fitur també es va presentar el projecte Camins de la Séquia, que impulsa el Parc de la Séquia i que compta amb el suport de Bages Turisme.