Els carrers de Santpedor tornaran a ser l’escenari aquest diumenge de la tradicional desfilada que reuneix aficionats als cavalls i als carruatges de tota la comarca. La festa dels Tres Tombs es tornarà a celebrar amb motiu de Sant Antoni, després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia.

La festa, organitzada per l’associació Equiset i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santpedor, començarà a les 9 del matí amb un esmorzar popular a la plaça del Sindicat previ a la concentració de cavalls i carruatges.

A 3/4 de 12 hi haurà repic de campanes per part de les campaneres de Santpedor i a 1/4 d'1 començarà la cercavila, amenitzada pels Batuka d’Or i Tabarreta, i que transcorrerà pel carrer del Vall, la plaça de l’Església, la plaça de la Font, el carrer Passeig i la Muralla de Manresa. El concert de les 6 de la tarda a Cal Llovet amb el tercet Solistes i organitzat per la llar d’avis Ca l’Arola serà la cloenda.

Històricament la festa es fa amb motiu de la diada de sant Antoni Abat, a qui la tradició atorga el patronatge dels animals útils per a les feines del camp. També és el patró dels gremis de traginers; per això, en honor seu, es fan a tot el país els tradicionals Tres Tombs, en què el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades.