Els treballs preparatoris per a l’inici de l’enderroc de Cal Pau començaran a partir del proper dilluns 14 de febrer a la part posterior de l’edifici. La demolició de les edificacions d’aquest sector, amb façanes als carrers Sant Lluís i Sant Antoni Maria Claret, s’iniciarà dins d’aquest mes de febrer, segons les previsions de l’empresa adjudicatària de les obres.

El desenvolupament d’aquesta primera fase de l’enderroc obligarà a tallar l’entrada de vehicles al carrer Sant Lluís des del carrer Sant Antoni Maria Claret, de manera que la mobilitat en aquest tram del carrer Sant Lluís quedarà restringida als vianants. La demolició de la part davantera de Cal Pau, amb façana al carrer Salvador Vancell, tindrà lloc en una segona fase que s’iniciarà a continuació de l’enderroc de la part posterior.

Mapa dels carrers de Súria afectats durant les obres AJUNTAMENT DE SÚRIA

L’enderroc de Cal Pau és necessari per a la posterior construcció del futur centre de Servei d’Atenció Integral en l’Àmbit Rural (SAIAR) per a les persones grans.

L’Ajuntament de Súria va treure a licitació les obres d’enderroc el passat mes d’octubre, amb un pressupost de 275.121,98 euros, amb la idea de deixar un espai lliure de cara a la futura construcció d'un centre de Servei d'Atenció Integral en l'Àmbit Rural (SAIAR) per a les persones grans.

En el procés de demolició es tindran en compte les servituds de pas existents, la seguretat dels edificis contigus, l’existència de línies elèctriques i la minimització de l’impacte mediambiental, entre d’altres factors. També es preveu el condicionament de l’espai resultant de l’enderroc per deixar-lo en òptimes condicions de seguretat fins a la construcció de la nova edificació.

L’edifici de Cal Pau té una superfície construïda de 2.100 metres quadrats. L’històric immoble va acollir durant prop d’un segle el principal hostal i restaurant de la vila fins al seu tancament. L’any 2015, l’edifici va ser adquirit per l’Ajuntament.