L’Agència Comarcal de l’Energia del Consell Comarcal del Bages ha lliurat aquest mes de febrer un total de divuit projectes executius d’instal·lacions solars fotovoltaiques per a autoconsum d’equipaments municipals als ajuntaments de la comarca. En total, s’han redactat divuit projectes per a divuit equipaments de divuit municipis diferents amb l’objectiu que serveixin perquè els consistoris sol·licitin ajuts econòmics que actualment estan oberts.

El conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata, destaca que «una de les característiques de la majoria d’aquests projectes és que s’han projectat en la modalitat d’autoconsum compartit o col·lectiu per donar autoconsum a diversos equipaments municipals propers, situats a menys de 500 metres».

La normativa espanyola aprovada a final del 2019 «permet fer una única instal·lació fotovoltaica en una teulada municipal i que se’n beneficiïn a la seva factura altres equipaments consumidors propers», afegeix el conseller. Els divuit projectes d’energia fotovoltaica a les teulades municipals se sumen als dotze redactats a principis de 2021 i els dos de 2019.

Més projectes a la primavera

L’Agència Comarcal de l’Energia redacta en l’actualitat nou projectes més, que té la previsió d’entregar a l’abril, i ja planeja una nova ronda de redacció de projectes a partir de la primavera. Els divuit projectes presentats aquest mes de febrer es corresponen als municipis de Santpedor, Rajadell, Aguilar de Segarra, Callús, Talamanca, Artés, Sant Joan de Vilatorrada, Sallent, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, El Pont de Vilomara i Rocafort, Cardona, Castellnou, Sant Fruitós de Bages , Santa Maria d’Oló, Sant Vicenç de Castellet, Sant Mateu de Bages i Navàs.