Sant Vicenç de Castellet posa en marxa aquest diumenge al matí els actes de la Setmana de les Dones. Aquests set dies dedicats a les dones tornen amb la recuperació de la 8a Marxa de la Dona com una de les principals novetats. La marxa popular es podrà fer corrent i a peu, la sortida serà des de la plaça de l’Onze de Setembre i manté el caràcter solidari, ja que els beneficis obtinguts es destinaran a la Fundació Althaia per fer front a la situació de pandèmia.

Els actes programats a Sant Vicenç de Castellet s’emmarquen en la campanya comarcal que promou el Consell Comarcal del Bages. Sota el lema 'Cuidem-nos és un dret. L’autocura, eina pel benestar emocional' pretén conscienciar la ciutadania de la importància que les dones es cuidin coincidint amb la data del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

 

Taller per cuidar-se

El programa d’actes inclou propostes que tenen relació amb el lema de la campanya comarcal d’aquest any. En aquest sentit, Sant Vicenç de Castellet proposa un taller per cuidar-se després del part i una sessió en què s’explicaran les tècniques de relaxació. En paral·lel, també es programarà un taller de risoteràpia i una classe oberta de ioga.

El dimarts 8 de març, coincidint amb la jornada reivindicativa del Dia Internacional de les Dones, es farà l’acte institucional a la plaça de l’Ajuntament i es presentarà l’associació Fem Lluita amb la pintada col·lectiva del mural 'Sant Vicenç Feminista'.

Els actes també inclouen el concert de música i poesia a càrrec de Maria Ruiz i Noelia Morgana, la pintura d’un mural simbòlic al porxo de Cal Soler fet a partir de petits murals feministes creats per artistes santvicentines i la sortida a Barcelona per visitar l’exposició immersiva sobre la vida de Frida Kahlo. Finalment, del 23 de març al 14 d’abril la Biblioteca Municipal acollirà l’exposició 'Passi el que passi' amb la poesia visual de Mariona Farreras.