Amb l’estrena del nou accés a l’escola Patrocini, el municipi de Cardona ha fet realitat una reivindicació de fa més de trenta anys. Ahir al migdia la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, van visitar el centre educatiu i van inaugurar oficialment la nova entrada, que ha permès millorar l’accessibilitat i la seguretat a l’escola cardonina i la connexió amb el seu entorn.

L’actuació, que ha suposat una inversió de més de 320.000 euros, ha estat finançada pels Departament d’Educació i Presidència i l’Ajuntament. Els treballs han comportat l’obertura d’una nova entrada pel carrer de Ramon Puig i Molins que substitueix la de la plaça Maragall, que era provisional i presentava molts problemes d’accessibilitat.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, destacava ahir, després de la visita al centre, que «és un accés molt viu, que ens obre al barri i que ens dona les condicions de seguretat i accessibilitat a l’escola». En la mateixa línia, l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va voler subratllar la «importància d’aquesta obra per al barri i per al sistema educatiu», que permet tenir «una zona més segura i agradable i connectar l’escola amb la comunitat».

A banda de les millores de l’accés a l’escola, la intervenció de la zona també ha inclòs l’adequació de la plaça dels 100 pisos, finançats a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). En aquest sentit, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va assegurar que «és una intervenció que lliga educació i regeneració urbana i, per tant, l’àmbit educatiu i el comunitari».

Prèviament a la visita a l’escola Patrocini, els dos consellers, juntament amb l’alcalde, es van reunir amb els representants de tots els centres educatius del municipi, amb qui, segons Cambray, van «compartir reptes i la situació actual del sistema educatiu català».

Prejubilacions a la concertada

El conseller d’Educació va anunciar durant la visita a Cardona que els docents de l’escola concertada es podran tornar a jubilar parcialment als 62 anys, una mesura que van perdre arran de les retallades.

En relació amb l’anunci dels sindicats de l’escola concertada de convocar una vaga per als dies 15 i 16 de març, el conseller va dir que respecten el dret a vaga, però va afirmar que «en menys d’un any ja hem donat resposta a demandes històriques».

Sobre l’avançament del curs escolar, Cambray va apuntar que «encara som a temps de millorar la proposta» i va dir que «ara hem de consensuar amb tothom com acabem concretant aquesta decisió per al proper curs».