El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat una esmena de Junts per Catalunya presentada pel diputat i regidor sallentí David Saldoni, on es demana que en els pròxims 2 mesos es presentin les bases de la convocatòria de subvencions perquè els ajuntaments puguin presentar els seus projectes per a la construcció de noves residències.

L’esmena s’ha aprovat en la moció dels socialistes sobre les places residencials i de centres de dia. Saldoni, nou portaveu de la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya, en destaca la importància per a Sallent, «ja que aquestes bases són les que han de permetre que l’Ajuntament pugui presentar el projecte de la nova residència per obtenir finançament dels fons Next Generation». Saldoni assegura que Junts per Sallent fa molts mesos que està treballant perquè el govern català «obri una línia de subvencions per poder finançar residències impulsades per ajuntaments, com la de Sallent, i continuarem treballant perquè pugui ser objecte de finançament dels fons europeus».

El finançament de la nova residència ha estat objecte de debat a Sallent, «però l’equip de govern s’hi oposava, i optaven per l’externalització del finançament del centre assistencial». En aquest sentit, Saldoni sosté que «primer hem de treballar perquè les coses siguin possibles, com el finançament de la residència amb fons europeus, i després, caldrà fer girar a l’equip de govern cap als plantejaments lògics, possibles i més favorables al municipi».