El licor de marialluïsa de la marca avinyonenca Xarrup ha estat guardonat amb una medalla d'or al prestigiós Concurs Internacional de Lió (França), que selecciona els millors vins, cerveses i espirituosos del món. La beguda elaborada de manera artesanal es va endur el màxim guardó en la categoria de licors.

Durant tres dies, els jurats formats per experts van fer les cates que han guardonat amb un medalla d'or la beguda que elaboren els avinyonencs Jordi Clotet i Domènec Casals sota la marca Xarrup.

El concurs internacional de Lió compta amb jurats de tot el món, que caten i avaluen vins, cerveses i espirituosos. Els millors de cada categoria obtenen una medalla d'or i de plata que certifiquen amb un diploma de prestigi.

El Xarrup de Marialluïsa d’Avinyó s’ha imposat a altres categories d’espirituosos com whisky, burbon, aiguardent, ginebra, vodka, rom, catxaça, anisats, licors i vins de xerès en una cata a cegues que realitza el jurat. Enguany s’havien presentat al concurs 157 categories d’espirituosos.

A banda del de marialluïsa, Xarrup també compta amb una extensa varietat de licors naturals i artesanals a base de fruites i plantes, entre els quals n'hi ha de taronja, llimona, plàtan, sajolida, timó, regalèssia o de pastís de Marsella.

Xarrup 6,5 va néixer a Avinyó l’any 2020 i compta amb un catàleg de 12 licors diferents (llimona, taronja, plàtan, timó, sajolida, marialluïsa, maduixa, mora, gerds, pastís de Marsella, regalèssia i menta), elaborats de forma totalment natural i artesanal. A banda dels punts de venda i les diferents fires a les que assisteix l’empresa, tots els productes es poden adquirir online (www.xarrup.cat).