L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha iniciat els tràmits per licitar les obres de la segona fase de rehabilitació de l’església de la Sagrada Família de la Bauma, que s’iniciarien aquest estiu. Els treballs, amb un pressupost de 272.000 euros i un termini d’execució de sis mesos, faran possible la rehabilitació de la rosassa i de la torrassa i la renovació de la coberta i les façanes. A més, es rehabilitaran els vitralls de la rosassa i del presbiteri, que havien quedat malmesos darrerament.

Després d’una primera actuació orientada bàsicament a les cobertes i les façanes del temple, aquesta nova fase encara no serà la definitiva, però completarà les actuacions en els elements de més risc per a la seguretat i deixarà el temple en condicions perquè pugui tornar a acollir activitats quan calgui, tot i que quedarà pendent la il·luminació i la sonorització. Un cop acabats els treballs, entre totes dues fases s’hauran invertit uns 600.000 euros d’una obra que en el seu conjunt es calcula que en costarà més de 2 milions.

L’església modernista de la Bauma, construïda l’any 1902 a partir del projecte de l’arquitecte Alexandre Soler i March, recorda les arquitectures romànica i gòtica pel que fa a la seva distribució i la disposició dels elements d’il·luminació natural i la ventilació.