El municipi de Balsareny entrarà aquest divendres de ple en els actes de la seva Festa Major, la primera que se celebra amb certa normalitat després de la pandèmia de la covid 19, que va alterar el programa d’actes de les dues darreres edicions. Les activitats s’allargaran fins dilluns, diada de Sant Marc, amb el repartiment del panellet i els balls i danses tradicionals.

Els actes de la Festa Major de Balsareny arrenquen aquesta divendres a la tarda amb l’hora del conte a la plaça 11 de setembre i el Show del Grup La Il·lusió a la sala El Sindicat. Ja al vespre, hi haurà el pregó a la plaça de l’Ajuntament i una botifarrada popular a la plaça Roc Garcia. Ja a la nit, hi haurà concert al pavelló municipal.

Dissabte la festa coincidirà amb la diada de Sant Jordi, que s’obrirà amb els balls de gegants i gegantons a la plaça de la Mel on durant tot el matí hi haurà parades i es faran tallers. També es podrà gaudir de teatre de carrer en el marc del segon Festival Píndoles en diferents indrets del municipi. Al migdia, la plaça Ricard Viñas acollirà un recital de poetes de Balsareny, a càrrec dels Rapsodes de pastorets.

A la tarda i la nit la música prendrà protagonisme i la Sala Sindicat acollirà el concert d’Antonio el Remendao i, tot seguit, del grup Gertrudis. Diumenge, hi haurà una matinal infantil a la plaça de la Mel i una experiència amb realitat virtual a la Sala Sindicat. La trobada de gegants i la primera trobada de bateries completaran els actes del matí que es reprendran a la tarda amb un concert de l’Orquestra Rosaleda i Disco pels Xics.

Dilluns, diada de Sant Marc, se celebraran els actes més tradicionals de la festa balserenyenca amb la benedicció del panellet de Sant Marc i el seu repartiment a càrrec de la pagesia de Balsareny. També es faran els balls i danses tradicionals com el ball de bastons, el de la faixa i el de gegants i gegantons, amb l’acompanyament de la Cobla Principal de Terrassa. A la tarda, es farà l’entrega de premis del concurs literari de Sant Marc i la festa culminarà amb un espectacle del Mag Lari i castell de focs.