Avinyó posarà sobre la taula el divendres 6 de maig els dos productes gastronòmics estrella del municipi: el porc ral del Grup Roma-Escorxador d’Avinyó i els vins Abadal. Els cuiners Jordi Llobet i Sergi Costa faran el maridatge que fusionarà cultura i gastronomia en el 8è Sopar Gastronòmic, el preludi d’una nova edició de la Fira dels Matiners que Avinyó celebrarà el 8 de maig, després de dos anys d’absència a causa de la covid-19.

La cuinera Ada Parellada serà la convidada d’honor d’aquesta festa gastronòmica que cada any acull el celler Abadal. Parellada, que regenta el restaurant Semproniana, prové d’una família dedicada a la restauració i a l’hoteleria amb la Fonda Europa, el 7 Portes, el Senyor Parellada i Can Ribas.

Els convidats d’honor dels sopars anteriors han estat l’escriptora Empar Moliner, la consellera Meritxell Serret, l’historiador Llorenç Ferrer, la sommelier Clara Antúnez, l’enòleg Lluís Tolosa i els cuiners Jaume Biarnés i Marc Ribas.

El sopar, que es farà a la sala Els Til·lers del celler Abadal (Santa Maria d’Horta d’Avinyó), té un preu de 45 euros i inclou una visita a les instal·lacions.

Les reserves s’han de fer abans del 2 de maig a www.abadal.net.