Regió7

Regió7

Els gegants de Sallent ballen al so de música electrònica

Amb el projecte Electrogralla, del sallentí Roger Andorrà, la colla gegantera ha fet un vídeo de «Les Balladetes» amb els gegants Reis de protagonistes

Els gegants Reis ballant al so de l’electrogralla OLGA GILI

Electrònica, teatre, música d’arrel, fum i molta llum. Aquests són els elements que han barrejat els gegants de Sallent per consolidar-se com els primers gegants en ballar amb música electrònica. Ho han fet els gegants Reis d’aquest municipi, el Bernat i l’Ermessenda, amb Les Balladetes. I no és casualitat, perquè es tracta de la cançó tradicional per excel·lència a la vila i que ballen els gegants per les Enramades.

És un projecte del sallentí Roger Andorrà, tal com recorda el cap de colla de l’entitat de Gegants i Nans, Miquel Gili. «Va ser idea del Roger» apunta, i h afegeix que «nosaltres, a l’escoltar la proposta la vam valorar i vam creure que podria funcionar». De fet, la cançó ha estat adaptada per a l’ocasió amb una durada més curta per poder-la encabir al clip.

Per la seva banda, Roger Andorrà, deixa clar que «mai m’hagués pensat que els gegants podrien arribar a ballar amb el so d’electrogralla». En aquest sentit Andorrà destaca que «és un pas molt important que la tradició innovi. D’aquesta manera ens estem enfortint com a país». Andorrà recorda que els gegants ja havien fet coses diferents però mai s’havien vist en un escenari, amb fum i amb electrogralla, «és a dir, fora de la seva zona de confort», detalla. De fet, ho descriu com «una bogeria».

I el resultat ha estat un vídeo que ha arribat a les més de 1.000 reproduccions a les xarxes socials, entre Instagram i YouTube.

Compartir l'article

stats