Regió7

Regió7

La Catalunya Central ja té pubilla i hereu per al 2022

Una santvicentina i un navassenc són els dos nous representants de la regió

La Catalunya Central ja té pubilla i hereu per al 2022 J.Grandia

El Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages va ser l’escenari aquest dissabte de la proclamació de la nova pubilla i del nou hereu de la Catalunya central.

Mar Font, de Sant Vicenç de Castellet, i Marc Suau, de Navàs, van ser els escollits com a màxims representants de les tradicions de les comarques centrals. La 1a i la 2a dames d’honor són ara Mireia Trias, de Navàs, i Xènia Ollé, de Puig-reig, mentre que el 1r i 2n fadrí són Pau Díaz, de Navarcles, i Lluc Grandia, de Sant Fruitós de Bages. 

En l’acte es va fer el comiat a Núria Roca, de Gironella (pubilla), i a Adrià Hervàs, de Manresa (hereu), que foren proclamats l’any 2021 a Navarcles i van ostentar aquest càrrec fins dissabte. També van deixar el càrrec Núria Obradors, de Navàs; Ferran Castells, de Solsona (primer fadrí); Marina Francisco, de Piera (segona dama) i José Moya, de Castellbell i el Vilar (segon fadrí).

La renovació del pubillatge va començar amb la realització d’un examen sobre cultura general i les entrevistes per determinar qui serien els nous representants de la Catalunya central. Posteriorment, a 2/4 de 7 de la tarda, tots els candidats i candidates van sortir en cercavila fins al Cobert de la Màquina de Batre i allà es va dur a terme la proclamació dels nous membres del pubillatge de la Catalunya central. Hi van ser presents les autoritats locals, pubilles i hereus de la Catalunya central i també d’altres comarques catalanes i d’Andorra.

La tria del jurat

Pubilla Cat Central 2022 Mar Font de Sant Vicenç de Castellet

Hereu Cat Central 2022 Marc Suau de Navàs

1a Dama Cat Central 2022 Mireia Trias de Navàs

1r Fadrí Cat Central 2022 Pau Diaz de Navarcles

2a Dama Cat Central 2022 Xenia Ollé de Puig-reig

2n Fadrí Cat Central 2022 Lluc Grandia de Sant Fruitós

Hi ha estat presents les autoritats locals, pubilles i hereus de la Catalunya Central, i també d’altres comarques catalanes i Andorra.

Compartir l'article

stats